Tuesday, September 29, 2009

Selekeh kah???

Hari ini hari Selasa...


Sebotol "Hypnose" nyaris2 habis dek semburan yang amat tak dirancang pagi tadi. Mujur lecture "OTAK" hanya sejam je. Habis je kelas, saya breakfast bersama Mr Cinta, dan segera pulang ke bilik. I pampered myself with a half-an-hour-shower. Perghhh, lega.


Tips mencover diri daripada selekeh sebab terlambat bangun pagi:-


1. Jangan gabra or gelabah bila tengok jam da pukul 8.20pagi, sedangkan kelas start pukul 8.30... Relaks, dan tarik nafas panjang2...


2. Bila Mr Cinta sedang menunggu di bawah blok, sila inform Mr Cinta yang anda mahu ke tandas, t'cirit-birit... Nyatakan terus "Gimme 5 minutes"...


3. Terus gosok gigi dan cuci muka tanpa ragu2... Dan jangan sesekali membelek white head ke, black head ke, jerawat ke, jeragat ke... Sebab Mr Cinta sudah menunggu...


4. Make sure sebarang tahi mata, hidung atau telinga telah di"remove"kan dari wajah anda...


5. Pakai toner, tempek foundation, calit eye-liner, lip gloss jangan lupe... Kalau sempat better pakai maskara sket tuk mencover mata anda yang agak kuyu2 malu itu...


6. Cari baju yang tak perlu bergosok... Cardigan is preferrable tuk disarungkan bersama t-shirt... Make sure t-shirt itu tidak terkoyak di bahagian ketiak atau di mana2... Jeans paling sesuai dipadankan bersama t-shirt dan cardigan...


7. Bagi yang bertudung, pakailah selendang hitam or any warna gelap, dan belit2lah kepala anda itu (senang je nak belit2...)... Selendang warna gelap, kalau xdigosok pun, xkan nampak ke'ronyok'kannya itu... Kalau ada tudung ekin, lebey baik...


8. Teruslah melulu ke arah Mr Cinta dan jangan segan untuk meminta maaf... Mr Cinta pasti faham...


9. Senyum sepanjang hari kerana senyuman akan menambahkan keceriaan... =)


10. Jangan lupa untuk mandi pada hari itu...


p/s : tips ini sesuai dilakukan pada "Pagi Yang Gelap"... Mujur hari ini Hujan di waktu pagi...


Walaupun tips ini nampak macam "seriously, perempuan ni memang selekeh"... but it works... Jangan amalkan selalu sebab nanti bakal mak mentua reject... ^^


Moral pada hari ini : Sila set jam kamu sebelum tidur...

1 comments:

Cik N said...

OMG! Takpe..yg penting vogue! (^_^)V