Saturday, November 7, 2009

Psycho from the Past...


am i psycho???i macam dihambat kenangan silam, and i sangat letih berlari...i  used to be the one yg pernah kene buli ngan clique2 mean girls and also used to be in a clique mean girls...(bukan yang membuli tau...just be in the group...)...so, i da rasa camne kena buli, and camne membuli orang (i just tau camne perasaan membuli je ta...bukan i yang membuli k...)...and i sgt stress bile teringat balik benda2 camni...




serius, i sgt2 tak boley lupe ape yg dorang wat kat i...i know waktu sekolah dulu i tak lawa, gelap, agak tak berapa 'berada' cam my classmates, and sangat hampeh speaking english...but still i was in the first class k...(imagine, seorang budak nerd yg sgt selekeh, lagi tak cun, yg sgt tak pandai english dalam kelas tuh...even my english teacher also buli i)...i could feel that k...u all bygkan, satu kelas dapat A, but i sowang je yg dpt 79.5 (B)...dan die takkan pernah bagi aku A...WTF!!!...i sgt2 depressed...i learned english so well...tried to communicate n throw away my previous-dark-life...tried to pamper myself with make-ups...i nak tunjukkan yg i ni takde la sampah cam dowang tengok...

ayat cikgu english yang paling i tak bley lupe...

"u layak ke nak masuk kolej $$$???i won't sign the testi bout u..." - walawey, at least dengan result aku tuh aku layak la!!!yang ko kisah sangat apasal???mak bapak aku leh tanggung...aku tak mintak duit ko pun...sign je la...!!!(sampai skang aku psiko tentang ayat die tuh...)




then bile i kat college, i was the one in the mean girls group...tu pun sebab i da jd cantik sikit berbanding dulu, pandai bergaya (makin dewasa, kite makin jd makin cantik kan...i tak ingat camne i leh lepak ngan dorang nih...)...walaupun my friends ni kejam, i tak bley la tengok dorang buli budak2 lain...sakit hati sangat...sebab i pernah dibuli dulu...so, dalam group tu, i je yg agak baik lembut hati sikit...ikutkan hati, i nak buli dorang balik...tp, sabar je la...


i sematkan dalam hati yg i nak kuar dari group tu...cume kadang2 i ada gak la contact dieorang...and dieorang ni pun sbnrnye gossip gak antara member2 kiteorang...cam hampes jek...cakap belakang2...



a long lost friend of mine is a daughter of ummi's friend...ummi pernah tanya die, "u kenal tak anak aunty, amalena tu??? since u pernah satu sekolah dengan die dulu..."
 
and she answered...
 
"amalena???yang hitam2 and pendek tuh eh...???"
 
wow...!!!ayat gila menusuk kalbu...asal tak jawab...
 
"owh, amalena yang bapak gile selekeh, hingus meleleh tu ke???"
 
bukan takat i jer, ummi pun mesti rase kecik ati...nape nak kena cakap 'hitam'???i t'kenal dengan 'hitam' ke???c'mon gal, u tak ingat ke i was the one yang dapat anugerah pelajar cemerlang tu...and u???...wake up la, at least cari la ayat yang sesuai sikit nak answer my mom kowt...
 
"nope, dear...she was just tanned, not black k...like beyonce, rihanna...", jawab ummi...
 
(sangat prejudis ayat minah itu...) <<< even rite now, i leh dressed up lagi cun melecun kot dari u...and people will look at me, not at u, dear friend yang sgt-tak-pandai-jaga-mulut...so, beware of your words...
 
anyway, diorang (pembuli aku dan member2 aku dulu...) kebanyakkannye end-up jd models, celebrities, and somebodies...but i, i bangga dengan diri i skang...as long as, i tak wat palat kat orang lain...i pun nak bina kerjaya (nak jd glamour gak...personaliti tv ke...)...nak tunjukkan to my friends yg dulu2 tuh and also to my english teacher yg pernah torture i mentally...i da maafkan dieorang...tp tak mungkin i akan lupe ape yg pernah dieorang wat kat i...kepada yg pernah terguris hati dgn i dulu, i'm so sorry k...i tak berniat pun...
  

"tak salah jadi nerd pun...so what???ada berani nak buli aku lagi???"
 
p/s : if u rasa u leh kejam kat orang lain...dun worry, they will kejam back at u...

3 comments:

Cik N said...

ape rase buli org ek...
adakah dgn membuli akan memberi kebaikan spt...anda akn kelihatan lbh chanteq?? huhuu...xphm~~

sayajawapranakan said...

tidak sama sekali...dulu kite yg agak melawan sket dalam group tuh...sakit jiwa tgk dowang buli bebudak lain...pas buli tuh selalunye dorang akan gossip lak...and i'll be d one yg akan kene gossip tuh gak sbb slalu sgt bantah dieorg (actually, mcm dibuli group seniri la...)...cam hampeh jek...then, ade sorang ni pulak yg gile bajet paling superior dalam tempat tuh...sume kate die bebudak nih itot...cam tah hape2...

actually la kan, selalunye dorang nih memang agak perasan cantik pun...sbb tuh dowang membuli orang...bukannye dengan membuli tuh akan menjadi lebey cantik...

cEro said...

hahaha,
itu sume kenangan waktu tgh hot..
bile naik tua nanti dia akan malu laa bile kenang sendri..
let time punishes..