Thursday, November 5, 2009

Schick or Gillette...???

Today is Thursday...opps...Da masuk Friday rupanya...Em, I went for a movie yesterday...Title : PISAU CUKUR...



rating : 4 setengah over 5

Cerita yg agak best untuk ditengok, menceritakan tentang 2 orang sahabat karib yang ada satu main point je dalam hidup dia - just nak kawin dengan orang kaya. Sangat comel dialog2 perempuan itu (terutamanya fazura) sebab betapa obses nya dia nak kawin ngan orang kaya, apa je yang terkeluar dari mulut dia semuanya mesti ada mentioned designers brands...owh, my Gucci...!!!instead of "owh, my Gosh!!!"...Btw, scene dia nampak cam tak berapa real la cam dalam cruise...(I deduct 0.5 there...)Banyak moral dari story ni walaupun kita tengok cite ni cam "ringan" sangat...
  • Perempuan bukan saja-saja nak kawin dengan orang kaya, it's just if u are able to choose between orang kaya and tak berapa kaya, of course u akan pilih orang kaya...ye tak...
  • Perempuan nak kawin dengan orang kaya because nak hidup anak-anaknya terjamin...again, please apply Natural Selection and Sexual Selection ye dalam hal ni...
  • Perempuan juga nak kawin dengan orang kaya sebab untuk menjamin kehidupan dirinya juga...i guess, bila kaya u akan affordable nak beli macam-macam kan...
Selalunya aku tengok golongan perempuan yang agak-agak mencukur ni datang dari keluarga sederhana dan yang agak kurang mampu...Tapi ada gak kes yang datang dari keluarga kaya...sebab terlalu tamakkan harta...so, mana-mana je ada pisau cukur, including aku...aku ada pisau cukur Venus... =) Aku memang gunakan untuk mencukur bulu kaki...hahaha...

Anyway, sila la tengok cerita yang best ni...cerita yang tak berat and amat sesuai ditonton dalam musim exam ni...(if rasa nak release tension jap, gi la tengok...1jam 45minit je kot...) Apanya advice la aku nih...selamat menonton... =)

2 comments:

cEro said...

Sila remember yg 'Natural Selection' tak imply kt manusia yek!!
hahaha...
tak salah kalo nk cari org kaya, but don't say about 'kesetiaan' n 'rela terima seadanya' kalo nk jd materialistik...

btw, aku nk gak tgk tp takde sparing partner arr...
hahaha...

Cik N said...

Terasa nak tgk lepas paper SM. Yezzz tgk lps last paper mesti masyuukk!! ;)